Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwerinfo PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam o to problem, chce zrobić client'a dla kolegów. NO i go zrobiłem. ALE jak pograli se tydzień na jednym serwerze to potem zmieniają se na drugi i chce zrobić tak żeby serverinfo było w folderze z clientem, a nie w pack/root.eix i .epk bo ja nie wyrabiam im dodawania IP (oni zbyt inteligentni to nie są). Doszedłem do tego, że takie coś można dzięki albo luncherowi albo metin.bin lub clientmetin.bin. Jak to zrobić? czym edytować pliki o rozszerzeniach .exe i .bin? Czy trzeba je samemu pisać w jakimś programie? Liczę na szybką i dobrą odpowiedź. Pozdrawiam :)

#edit: przepraszam zamyślony zapomniałem dodać prefiksu, proszę moderatora o dodanie :) z góry dziękuje i jeszcze raz przepraszam.

Edytowane przez tern
Opublikowano (edytowane)

ale ja mam patcher żeby nikt nie usuwał i nie zmieniał plików z client'a. Chce tak żeby patcher.exe korzystał z serverinfo co jest w folderze z clientem, a nie w /pack/root.eix i root.epk!!! Jest to możliwe bo KaMeR 1337 w modzie swoim tak zrobił...

Edytowane przez tern
Opublikowano

#Refresh, umie ktoś to zrobić?? sam link do programu i poradnik! Bo KaMeR1337 który jest ... nie chce odpowiedzieć bo nie wie, chociaż sam w modzie to użył (ja myślę, że to nie jego mod tylko zmienił nazwę na swoją)

Opublikowano

#Refresh (wbijam posty tylko dla tego bo pan KaMeR1337 jest zbyt leniwy aby odpisać, proszę pomóżcie mi)

Opublikowano (edytowane)

Jest takie coś:

To jest ukryta treść, proszę

a nie ma nic o root...

A KaMeR'a nie chce to było tak jak by GM na PL'u używał KaMeR'a, a po drugie jestem na jednym serwie doceniany i sam osobiście nie używam hacków, robię ale nie używam!

Edytowane przez tern
Opublikowano

@Uppsik od kiedy root jest w index napisane.

@topic Spróbuj pliki z root wypakować do głównego folderu metina z sam root usunąć.

ex

Opublikowano (edytowane)

Ale ja nie chce tak, ja chce mieć root w pack, ale żeby brał serverinfo z głównego folderu, no chyba, że go nie będzie wtedy z root. Tak jak w modzie KaMeR'a. Wiem że trzeba launcher przerobić i nie wiem jak. Chociaż jak usunąłem coś to pisało po włączeniu KaMeR moda : Project1 (jako nazwa okna) i error... (pod spodem).

#edit: Ej wie ktoś jak rozpakować MoleBox'a??? sam działający link do potrzebnych plików chociaż dajcie!!!

Edytowane przez tern